Вчені розповіли, чим небезпечне тривале вживання риб'ячого жиру

Риб'ячий жир
Риб'ячий жир / Фото з відкритих джерел

Тривале вживання в їжу соняшникової олії або риб'ячого жиру може привести до запальних процесів у печінці.

Це визначила міжнародна група науковців під керівництвом іспанського університету Гранади, пише портал MedicalXpress.

Читайте також: Що можна їсти на ніч без шкоди для фігури: список

Під час дослідження вчені прийшли до висновку, що соняшникова олія, а також риб'ячий жир здатні привести до розвитку неалкогольного стеатогепатиту (хронічний та прогресуючий гепатит).

У порівнянні з оливковою олією, соняшникова може викликати фіброз, ультраструктурні зміни печінки, кажуть вчені.

Крім цього, риб'ячий жир у піддослідних щурів прискорив процеси окислення, які зазвичай починаються в похилому віці, а також змінив відносну довжину теломерів – кінців хромосом, cкорочення яких може викликати старіння клітин, а подовження може викликати рак.

Водночас риб'ячий жир, який містить оомега-3 жирні кислоти і вітамін D, вважається одним з найбільш корисних продуктів. За словами експертів, він запобігає серцевим захворюванням, допомагає зберегти здорову функцію мозку і захищає від запальних процесів.

Джерело: Lifestyle
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук