Як приготувати вино в домашніх умовах: простий рецепт

13701 Читать новость на русском
Як зробити домашнє вино
Як зробити домашнє вино / Фото з відкритих джерел

Смачне вино можна приготувати й у домашніх умовах. Щоправда на це потрібно трохи часу – бродіння триватиме кілька місяців.

Про це пише видання cosmo.com.ua.

Читайте також: Вчені попередили про небезпеку чаю з молоком

Інгредієнти:

Синій виноград - 10 кг (приблизно з двох відер винограду вийде 10 літрів вина);

Цукор (на літр вина - 100-200 г);

Вода - 100 мл (нею можна розбавити концентрований сік винограду).

Приготування:

Виноградини вибрати із грона та добре промити та перетерти їх.

Перетертий виноград накрити чистою тканиною, на 5 днів при температурі 18-27 градусів. Кожного дня треба масу перемішувати.

Далі виноград треба процідити, зібрати сік і кілька разів перелити із ємності в ємність (це наситить виноградний сік киснем).

Відфільтрований сік треба розлити по пляшках для бродіння (в одній посудині має бути не більше 70% соку) і додати цукор.

На шийці банки треба встановити промиту медичну рукавичку, зробивши в пальцях проколи голкою.

Коли консистенція стане кислуватою, треба додавати 50 грам цукру на кожен літр соку. Цю процедуру слід повторювати 3-4 рази на перших 20 днів бродіння.

Також треба стежити за рукавичкою - спочатку вона надується, а коли вино настоїться - здметься.

На бродіння треба витратити 40 до 380 днів, під час якого формується кінцевий смак вина.

Через кілька місяців домашнє вино буде готове.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук