Одним з найголовніших трендів в правильному харчуванні вважається фітнес-хліб. Це здорова альтернатива улюбленому батону. В одному шматочку фітнес-хлібу міститься в два рази більше клітковини і всього одна третина цукру в порівнянні з його головним конкурентом – білим хлібом.

Читайте також: Як приготувати дієтичне вівсяне печиво: рецепт

Проте смакові характеристики такого хліба не зовсім відповідають прийнятим стандартам. Він не м'який і не хрусткий, має щільну консистенцію і нагадує домашній хліб. Також в ньому досить чітко відчуваються горіхові нотки.

Як приготувати фітнес-хліб

Інгредієнти:
2 столові ложки гречаної муки
100 г пшеничних висівок
100 г подрібненого мигдалю
100 г насіння льону
15 г розпушувача
1 чайна ложка морської солі
5 яєчних білків
300 г йогурту
2 столові ложки насіння соняшнику

Рецепт фітнес-хліба
Рецепт фітнес-хліба

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180°C. В чашу блендера насипте гречане борошно, пшеничні висівки, мелений мигдаль, насіння льону, розпушувач і морську сіль. Перемішуйте сухі інгредієнти близько 1-2 хвилин. Можете перемішувати й руками, але це займе трохи більше часу.

2. Додайте до суміші яєчні білки і йогурт. Збивайте масу 2-3 хвилини до утворення однорідного тіста.

3. Викладіть тісто на форму, попередньо постеливши на дно пергаментний папір. Прикрасьте верхівку насінням. Запікайте хліб 50-60 хвилин при температурі 180°C.