Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Лікар назвав небезпечний компонент зубної пасти

      1227 Читать новость на русском
      Лікар назвав небезпечний компонент зубної пасти
      Лікар назвав небезпечний компонент зубної пасти / uk.businessinsider.com

      Зубна паста – це той предмет, без якого не можна уявити гігієну зубів. Лікарі закликають подивитися на склад зубної пасти, оскільки там може міститися небезпечний компонент.

      Про це пише лікар Олексій Ржешевський на сайті лікаря Євгена Комаровського.

      Читайте також: Назвали популярний препарат, що допоможе у лікуванні раку

      Мова йде про діоксид титану якості харчової добавки (харчового барвника) під найменуванням Е171 (Titanium dioxide) його додають до багатьох харчових продуктів, жувальних гумок, зубної пасти, мила, косметики.

      Лікар назвав небезпечний компонент зубної пасти
      Лікар назвав небезпечний компонент зубної пасти

      Саме завдяки діоксиду титану продукти, жуйки і зубні пасти набувають сліпуче білий колір. Його також додають в сухі молочні суміші, сухі сніданки, молочні продукти (морозиво, йогурти та ін.), В зефір, маршмеллоу, крабові палички, тощо,
      – пояснює лікар.

      Тобто діоксид титану додають до тих продуктів, які повинні виглядати сліпучо білими.

      Раніше харчовий барвник вважався безпечним, проте нещодавнє дослідження говорить про інше. Вчені досліджували 11 фрагментів тканин підшлункової залози, вісім з яких були взяті у хворих на діабет другого типу і три зразки - у здорових людей.

      Аналіз показав, що в клітинах підшлункової залози діабетиків присутні добре помітні кристали діоксиду титану. У підшлунковій залозі діабетиків кількість кристалів 108-109 на грам залози. Вчені пов'язують своє відкриття з розвитком сучасної епідемії діабету 2 типу, яку люди спостерігають в останні десятиліття.

      Також дослідники раніше встановили, що наночастинки діоксиду титану після потрапляння всередину організму викликають пошкодження ДНК і генетичну нестабільність. 

      Що таке цукровий діабет?Це група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, появи інсулінорезистентності, внаслідок чого виникає гіперглікемія — стійке підвищення рівня глюкози у крові.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук