Така смакота також стане відмінним завершенням будь-якої домашньої трапези.

Інгредієнти:

230 г вершкового масла;

4 яйця;

170 г цукру;

200 г борошна;

Цедра одного лимону;

1 ст. л. лимонного соку;

100 г родзинок.

Читайте також: Тарт з інжиром та горіхами: як приготувати ідеальний осінній десерт

Рецепт приготування:

1. Розм'якшене вершкове масло викладіть в миску, додайте простий цукор і ванільний, ретельно збийте до пишної білої маси.

2. Потім по одному додайте яйця, кожен раз збиваючи масу, додайте лимонну цедру і сік та знову збийте. Додай просіяне борошно і ретельно вимішуйте до однорідності.

3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Розділіть тісто на дві половини, і одну змішайте з родзинками.

4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і, присипаючи борошном, викладіть тісто без родзинок, а потім те, що з родзинками. Відправте це все в духовку і випікайте приблизно протягом години, перевіряючи готовність кексу зубочисткою.

Рекомендації: щоб вершкове масло для приготування кексу було м'яким, рекомендуємо вам дістати його з холодильника за годину до готування. А щоб кекс вийшов повітряним і пишним, тісто потрібно ретельно збивати в процесі приготування – ви можеш скористатися як ручним способом, так і за допомогою міксера.

Читайте також: Рецепт ароматного глінтвейну, який ідеально пасує осіннім вечорам