Яєчна кава

В'єтнам

В основі рецепту – яєчний жовток, згущене молоко, цукор і гаряча кава.

Лапландска кава

Фінляндія

У чашку спочатку кладеться лапландський сир, потім заливається кава.

Еспрессо по-римськи

Італія

Еспрессо з частинкою лимону, причому перед вживанням лимон треба "розплющити" ложечкою об стінки або дно чашки.

Лагріма

Аргентина

У молочну піну додається лише пару капель міцної кави. Простіше кажучи, це скоріше молоко з кавою.

Читайте також: 10 маловідомих фактів про каву

Бонбон

Іспанія

Це еспресо зі згущеним молоком. А якщо змішати половину звичайного молока з половиною згущеного молока, вийде leche y leche.

Кава зі спеціями

Марокко

Суміш спецій таких, як насіння сезаму, чорного перцю і мускатного горіха з кавовими бобами перемелюється, і виходить – дійсно сильний напій.

Кава з чаєм

Гонконг

Мікс з кави і чаю з молоком вражає з першого ковтка. Знадобиться 4 пакетики чорного чаю, перець, згущене молоко і 2 шота кави.

Фраппе

Греція

Кава, морозиво, згущене молоко і крижана вода – ось інгредієнти смачного frappé.

Фарисей

Німеччина

Цей напій винайшли у Німеччині для того, щоб маскувати наявність алкоголю на сімейних урочистостях: під рясною шапкою зі збитих вершків "ховається" пристойна порція рому в каві.

Тоуба

Сенегал

Під час обсмажування кави додаються зерна гвінейського перцю. Сам напій заварюється як звичайна фільтрована кава.

Кава з апельсином

Ямайка

Ямайка в першу чергу асоціюється з ромом. Не дивно, що традиційну ямайську каву готують, додаючи в неї цей міцний алкогольний напій.

Читайте також: Розвіювання міфів: коли потрібно пити каву?