Це встановили фахівці Держпродспоживслужби.

Читайте також: Небезпечний сальмонельоз: симптоми та профілактика інфекції

"Сальмонелу виділили у хворих, у сировині, а саме у м’ясі сирому охолодженому, а також на поверхнях довкілля. Обставини, що сприяли виникненню спалаху, – порушення правил особистої гігієни і порушення санітарних вимог до приготування і зберігання харчових продуктів", – прокоментував завідувач відділу обласної лабораторії Рівненської області Віктор Мороз.

Відео: коментар Віктора Мороза щодо отруєння дітей на Рівненщині

Зазначимо, що перші хворі потрапили у Здолбунівську районну лікарню ще наприкінці минулого тижня. Станом на сьогодні госпіталізовано 24 особи, серед них 22 дитини та двоє вихователів. У всіх симптоми однакові – загальна слабкість, висока температура та нудота.

На час детального розслідування навчання в інтернаті призупинили.