У ПАТ "Київхліб" повідомили, що змушені підняти випускні ціни на основні сорти своєї продукції з 1 грудня 2015 року.

Протягом останнього часу спостерігалася тенденція до зростання вартості борошна, питома вага якого в структурі собівартості становить до 40%, а також інших складових, а саме газу, електроенергії, іншої сировини (цукор, олія, дріжджі, сіль), на законодавчому рівні збільшився розмір мінімальної заробітної плати,
— йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зокрема, найбільше подорожчає український столичний подовий хліб — з 6,90 гривні до 7,92 гривні, пшеничний традиційний подовий зросте в ціні на 10,6% з 5,64 гривні до 6,24 гривні, а батон київський нарізний тепер коштуватиме 5,64 гривні замість 5,34 гривні, як коштував раніше.

Читайте також: Росія масово вивозить з Криму хліб

У "Київхлібі" також скаржаться на нестачу обігових коштів і лякають можливим ризиком зупинки виробництва, проте на деякі сорти хліба ціни все ж залишаться без змін.

"Слід зауважити, що ціни на три види хлібобулочних виробів (український домашній 0,95 кілограма, пшеничний київський І сорту, 0,65 кілограма та батони звичайні вищого сорту, 0,5 кілограма), що реалізуються в мережі фірмової торгівлі за умовами інвестиційних договорів, залишаються незмінними", — зазначається на сайті "Київхліба".

Нагадаємо, про можливе здорожчання хлібу по всій Україні в асоціації пекарів говорили ще на початку листопада.