Як повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку, випікання паски в домашніх умовах цього року коштує 22,04 грн, що на 33,9% дорожче, ніж у попередньому році.

"Найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їхня частка складає понад 30% від вартості. Найбільшу негативну динаміку з інгредієнтів паски показали сухі дріжджі. Упаковка в 11 г в 2016 році коштує 4,90 грн, що на 181,6% дорожче, ніж минулого року", — пояснили у відомстві.

Водночас деякі соціально значущі товари, з яких готується великодня паска, подешевшали. До таких належать борошно (-22,4%) і курячі яйця (-19,8%).

Дивіться також: У скільки обійшовся Великодній кошик (інфографіка)