Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Не лише м'якоть фруктів: як отримати максимум користі від ядер

      Ядра фруктів: для чого вони є корисними та як отримати з них максимум
      Ядра фруктів: для чого вони є корисними та як отримати з них максимум / Соцмережі

      Літо – пора справжнього вітамінного різноманіття. Це і абрикоси, і персики, і яблука, і груші, і сливи. Однак корисними є не лише усі ці фрукти, а і їхні кісточки.

      Про це розповіла фітотерапевт, лікар-натуропат Олена Світко, передає ресурс "Сегодня".

      Читайте також: Які фрукти корисно їсти з кісточками: перелік

      "Насолодившись помаранчевою соковитою м'якоттю абрикосів, не викидайте кісточки. Розбийте їх, ядерця проваріть 30 хвилин у воді, потім відокремте від коричневої шкірки. Опісля підсушіть їх у духовці та посипте за бажання цукровою пудрою – смачний десерт є готовим!" – підкреслює фахівець.

      За її словами, завдяки вмісту вітаміну В17 абрикосові ядра маю потужні протионкологічні властивості, а також допомагають вилікувати бронхіт, коклюш і очищають організм від паразитів.

      "Безпечна доза для дорослого – 50 грамів у день, для дітей – 25 грамів, і цієї норми варто дотримуватися неухильно, оскільки в абрикосових кісточках міститься синильна кислота, через яку можуть сильно постраждати не лише тканини кишечника, та й весь організм", – наголошує фітотерапевт.

      Крім того, як зауважила вона, корисним є і яблучне насіння.

      "Крихітні зернятка всередині яблук – багате джерело йоду, тому ваша щитовидна залоза скаже вам "дякую", якщо будете регулярно їх розжовувати. Багато не треба: як і в абрикосових кісточках, в яблучних зернах є синильна кислота. Досить 7 штучок у день. Але їжте так, щоб навколоплідні тверді стулки не ковтати, так як вони не розжовуються та є важкими для перетравлення, а ось саме насіння слід ретельно розжовувати", – констатує лікар-натуропат.

      Водночас вона додає, що такий перекус  є корисним і для серцево-судинної системи, тому що є багатим на калій, а відвар з яблучних очисток – відмінний засіб під час кашлю.

      Користь, кісточки, насіння, фрукти, харчування

      "Горіхові перегородки – ще одне багате джерело йоду.  Також вони мають протимікробні, антибактеріальні, протипухлинні властивості. Звичайно, їх, як яблучне насіння, не пожуєш – ці природні ліки зазвичай застосовуються як настоянка", – зазначає Олена Світко.

      На її переконання, аби вилікувати мастопатію, перегородки 30 горіхів слід помістити у непрозорий посуд, долити до них 150 мілілітрів горілки та настоювати 10 діб, а коли засіб буде готовим, варто 15 крапель такої настоянки розвести у воді та приймати щодня протягом двох місяців

      А ось під час захворювань щитовидки радить вона на 200 грамів перегородок взяти 500 мілілітрів горілки та настоювати 2 тижні, а потім приймати тричі на добу по 30 крапель.

      До слова, окрім вищевикладеного, корисними також є кісточки винограду, калини, гранату та оливкові.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук