Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Не лише православний, а всі й одразу: патріарх Кирил хоче, щоб Бог потрапив до конституції

      Кирил запропонував молитися, щоб Бога внесли до конституції / interfax.ru

      Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирил заявив, що хоче, аби в російській конституції була згадка про Бога. Втім, як він сам наголосив, мовиться не лише про православного Бога, а й про мусульманського і "багато багато інших".

      Зі своєю заявою настоятель Російської церкви виступив під час трапези з нагоди 11 річниці власної інтронізації. Про це у своєму телеграм-каналі розповів голова синодального відділу щодо взаємин церкви і громадськості Володимир Легойда.

      Ще один "благий" намір: РПЦ розриває стосунки з Елладською церквою через визнання ПЦУ

      Як також з'ясувалося, у Росії діє дуже дивна законодавча система. Бо для того, аби Бог потрапив до конституції, Кирил запропонував не вносити конституційні зміни парламентом, а молитися.

      Давайте молитися-трудитися, щоб у нашому основному законі була згадка про Бога. Більшість російських громадян вірять у Нього. Я говорю не лише про православного Бога, а й про мусульманського та багатьох, багатьох інших,
      – сказав патріарх.

      Він також навів "аргументований" приклад, що Бог, зокрема, вже є у російському гімні. Там є слова про "бережену Богом рідну землю".

      "Чому ж про це не може бути сказано у конституції? Поки що цього немає, але, я думаю, що спільними молитвами ми будемо сприяти тому, щоб така ідея як віра у Бога була внесена до нашої конституції", – запевнив голова РПЦ.

      Резюмуючи, він наголосив, що вважає за необхідне вже сьогодні розпочати дискусію на цю тему.

      Чи допоможе молитва внести зміни до конституції?Звичайно ж, кожен має право вірити у те, в що вважає за необхідне, але сумнівно, що одна лише молитва допоможе внести конституційні зміни. Для цього найперше необхідні законодавчі ініціативи, суспільно-політична згода і загалом доцільність таких змін.

      Абсурдність ситуації полягає у тому, що поки увесь світ у 21 столітті намагається максимально дистанціювати релігію від політики, росіяни ж практично не проводять між ними жодної межі. Ба більше, Кремль часто використовує церкву для політичного тиску.

      Наприклад, цим шляхом росіяни намагалися перешкоджати створенню Православної церкви України, а нині докладають усіх зусиль, аби її не визнавали у світі. А після цього всього вони говорять про Бога.

      Кирил хоче, щоб згадку про Бога внесли до конституції

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин

      Читай новини навіть без інтернету

      Завантажити

      Читай новини навіть без інтернету

      Залиште відгук