Особливо мультиплатиновий альбом Back to Black, адже саме у ньому сконцентрована її життєва історія періоду найбільшої нарко- та алкогольної залежності, яка в кінці кінців привела її до клубу "27".

Нагадаємо, 23 липня співачку було знайдено мертвою у власному будинку в Лондоні. Як повідомляє агентство Associated Press www.ap.org, повне розслідування обставин її смерті розпочнеться наступного місяця.

"Я до кінця не усвідомлював, якою вона була хорошою співачкою. Але зараз я це розумію. Вона все ще моя донька. Та я просто не можу слухати її записи, мені боляче. Я ніколи не міг слухати її альбом Back to Black, тому що він нагадує мені про темні часи", - каже батько Емі Вайнхаус Мітч Вайнхаус.

Коли родина дізналася, наскільки серйозні проблеми у Емі, всі кинулися на порятунок. Мітч Вайнхаус розповідає, його життя в той час було на межі, тож він власноручно намагався розправитися з наркодилерами Емі. Каже, саме зусилля сім’ї допомагали їй у боротьбі зі згубними звичками.

"Ми не знали про рівень її залежності. Це показує, якими наївними можуть бути батьки. Я не знав на скільки у неї великі проблеми, доки вона не вирішила припинити. Я мав сутички з наркодилерами. Я - чоловік середнього віку з надлишковою вагою, бився з ними. Моє життя було на межі, але ми перемогли. Вона вирішила зупинитись. Однією з причин її рішення було те, що вона бачила як її родина, її друзі борються з цим злом. Вона більше не хотіла ставити нас у таке становище", - згадує батько Емі Вайнхаус Мітч Вайнхаус.

На день народження Емі Вайнхаус сталося одразу дві події пов’язані з її ім’ям. Розпочав роботу фонд The Amy Winehouse Foundation, який допомагатиме людям у боротьбі з нарко- та алкогольною залежністю.

Також цього дня світ побачила спільна робота Емі Вайнхаус з американським співаком Тоні Беннетом під назвою “Body and soul”. Пісня була записана і відзнята на відео 23 березня 2011 року у студі ї Еббі Роуд оскароносним кінооператором Діоном Бібі. Цей запис став останнім перед раптовою смертю співачки. Всі кошти зібрані з продажів синглу надійдуть до фонду Емі Вайнхаус.