Окрім нього повістки отримали його однопартійці Володимир Яворівський та Олександр Турчинов, а також НУНСівці В`ячеслав Кириленко і Олесь Доній. До слідчих депутати обіцяють іти не з порожніми руками.

"У нас є копія листа, який написав київський начальник міліції Крикун, де він рекомендував опозиції і Попову, градоначальнику, щоб опозиція рухалась за таким маршрутом: Парк Шевченка, Володимирська, площа Михайлівська. Фактично суд дозволив опозиції робити пішу ходу по Володимирській", - каже народний депутат, БЮТ-Батьківщина Андрій Павловський.

На відміну від депутатів, колишній політв`язень Левко Лук`яненко, який також отримав запрошення на бесіду зі слідчим, каже, що до міліції не піде. Переконує, відповідальні за безлади, що сталися на День Незалежності ті, хто наказав спецпідрозділам перекривати вулиці. А викликаючи депутатів та учасників акції, влада намагається залякати опозицію і загасити протестні настрої в суспільстві.

"Якщо почати залякувати із депутатів Верховної Ради, із таких людей поважних, які в силу там життєвого досвіду, або становища в суспільстві вже відомі громадянами України. От якщо їх залякати, то тоді залякування розійдеться на всіх громадян і тоді буде відкритий ширший шлях до встановлення однопартійної диктатури", - каже колишній політв’язень Левко Лук’яненко.

Тимчасом у столичній міліції спроби опозиції перекласти вину за сутички 24 серпня на правоохоронців вважають безглуздими. Мовляв, співробітники спецпідрозділу "Беркут" поводились дуже толерантно.

"Їх били, у них кидали каміння, пляшки, парасольки, і навіть димову шашку одну кинули. Вони стояли і все терпіли. Подивіться, як це відбувається за кордоном. Чи дозволить собі хтось за кордоном так чинити з поліцейським? Мабуть, що ні. Так що після того ще звинувачувати і притягати до відповідальності працівників міліції, які просто стали живим ланцюжком і не давали пройти тим людям, які хотіли це зробили, мені здається - це просто дивно", - запевняє начальник ВЗГ ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук.

Нагадаємо, 24 серпня попри заборону суду опозиціонери намагалися пройти ходою центральними вулицями міста. По дорозі до Адміністрації Президента, марш протесту переріс у сутички з правоохоронцями. Останні навіть застосували спецзісіб - балончик з аерозолем. За фактом хуліганства порушено кримінальну справу.