Смартфон Nokia Lumia 800

Окремої уваги заслуговує перший смартфон Nokia на платформі Windows Phone - Lumia 800. Його родзинка - сервіс SkyDrive, який відкриває користувачу доступ до 25 Гб вільного місця на віддаленому сервері.

Картка пам'яті SanDisk

Хоча переваги цієї служби сумнівні на тлі останньої розробки SanDisk. Американська компанія випустила картку пам'яті обсягом 64 Гб!

Повітряний автомобіль X-Hawk

Чимало цікавих інновацій цьогоріч не лише у галузі мобільної електроніки. Наприклад, повітряний автомобіль для міста - винахід ізраїльських інженерів. X-Hawk дозволить водію облітати затори і паркуватися прямо під вікном своєї квартири.

“Рухають цим транспортним засобом два гвинти. Довкола пропелерів - пластикові обтічники. Завдяки їм машина маневрена, як гелікоптер, але значно безпечніша, адже лопаті не можуть зачепити будівлі, людей та інші транспортні засоби. Окрім цього, X-Hawk значно стійкіший у вітряну погоду”, - розповів президент компанії Urban Aeronautics Рафі Йоелі.

Людиноподібний Eccerobot

Робототехніка - ось ще одне поле діяльності талановитих винахідників. Французький Eccerobot є анатомічною копією людини.

“Більшість роботів нагадують людей лише ззовні, а ми спробували скопіювати внутрішні механізми людського тіла. Ми хочемо, щоб роботи були не лише схожими на нас, але й рухались як ми, щоб спілкування з ними було більш природнім і, головне, безпечним. Eccerobot - доволі велика машина, але не бійтесь. Попри розміри, він складається з еластичних і дуже тендітних деталей”, - запевнив генеральний директор компанії Robot Studio Роб Найт.

Робот для дітей Fijit Friend

А ось ідеальний подарунок дітям на зимові свята - робот Fijit Friend. Симпатична іграшка вміє розмовляти, танцювати і навіть відповідати на звертання та дотик.

“Робот має систему розпізнавання голосу і реагує на музику навіть з мобільного телефону. Крім того, Fijit Friend може пожартувати. Всього робот знає 150 смішних виразів”, - каже Рікардо Коста (компанія Mattel).

Придбати найінноваційніший подарунок можна за $70.