Як йдеться в повідомленні університету, з початку 2011 року ДСФУ і випускник цього вузу Лагутенко підписали угоду, що передбачає участь музиканта у викладацькій діяльності, пов’язаній в тому числі з природоохоронною, екологічною діяльністю, особливостями російського шоу-бізнесу, керуванням ризиками. Лагутенко — ініціатор багатьох екологічних і соціальних проектів.

"Ілля Лагутенко 20 травня 2011, перебуваючи у своїй новій студії в Москві, виступить зі своєю першою лекцією перед аудиторією студентів Далекосхідного федерального університету в форматі телемосту з Владивостоком", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що тема першої лекції — "Рок-група — творча одиниця і частина бізнес-процесів", вона триватиме дві академічні години і пройде приблизно в 10:00—12:00 за московським часом, або в 17:00—19:00 по часу Владивостоку.

"Студенти з перших вуст дізнаються відповіді на хвилюючі запитання: що ж таке "Мумій Троль" — творчий союз близьких людей чи жорстка музична диктатура. Як прожити разом пліч-о-пліч стільки часу, не змінюючи складу. Які відносини пов’язують "Мумій Троль" з продюсерами і звукозаписними лейблами. Як Ілля Лагутенко відноситься до музичного піратства і викладання музики в мережі інтернет. Як Владивостоцька група підкорила світ, і чому вона не перестає дивувати досі", — повідомляє ДВФУ.