Територію державного лісу віддали для ведення мисливського господарства. Тобто "Кедр" фактично стає розпорядником мисливського господарства.

До того ж, до 2015 року Януковичу навіть не доведеться платити за 30 тисяч гектарів лісу. Адже, згідно з українським законодавством, плата за використання мисливських господарств буде введена тільки з 1 січня 2015 року. І це лише у випадку, якщо депутати в четверте не перенесуть цю дату.

До слова, цієї зими товариству "Кедр" виділили майже 9 000 га в Криму, у тому числі мис Аю-Даг.

Серед засновників організації міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко, голова Держагентства автодоріг Володимир Демішкан і голова Черкаської обладміністрації Сергій Тулуб. Юридична адреса "Кедра" там же, де розміщене "Межигір'я", яке, до слова, розташоване неподалік орендованого лісу.

На території лісу розташований "мисливський будинок Януковича", який офіційно оформлений на фірму "Будинок Лісника". Власником "Будинку Лісника" є ті ж офшорні структури, що й "Межигір'я".

Нагадаємо, 24 серпня, у 21-ий День Незалежності України, журналіст Тетяна Чорновіл таємно потрапила в резиденцію Межигір'я. Її затримали через декілька годин після проникнення на територію, тож їй вдалося зробити скандальні знімки.

Дніпровсько-Тетерівське державне лісомисливське господарство, де розташоване мисливське угіддя Президента, придбало три автомобілі марки Chevrolet Niva GLC S0007, щоб слідкувати за браконьєрами.