Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ, інформує УНІАН.

8 січня під час чергової зустрічі у спільному центрі з контролю та координації щодо дотримання режиму припинення вогню у Дебальцевому (55 км на північний схід від Донецька) представник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Розмазнін і представик Збройних сил Росії, генерал-майор Олександр Вязніков повідомили, що ситуація з безпекою, особливо у підконтрольних бойовикам з "ДНР" районах значно погіршилася в останні 24 години.

Вони повідомили, що в попередні 24 години станом на 8.00 8 січня було зафіксовано 66 порушень режиму припинення вогню,
— сказано в повідомленні.

37 порушень було зафіксовано на підконтрольній терористам території ”ДНР/ЛНР” та 29 - на підконтрольній українській владі території.

80% випадків зафіксовано в донецькому аеропорту або навколо нього. Решта порушень була в підконтрольному українській владі Дебальцевому або на територіях, які знаходяться під контролем "ЛНР",
— зазначили в ОБСЄ.

Розмазнін заявив, що про наступні кроки з виконання мінських домовленостей по дотриманню режиму припинення вогню має бути домовлено 15 січня в Астані.

Додамо, терористи продовжують здійснювати обстріли позицій українських військових, у тому числі з важкого озброєння. За ніч незаконні збройні формування 14 разів порушили режим припинення вогню.