Американський дизайнер Діна Фрайд готує та знімає страви з відомих творів літератури.

Більшість читачів не звертають уваги на те, чим трапезують герої романів. Діна показала, що їжа персонажів може бути не менш цікавою, ніж сама книга. У своїй роботі під назвою Fictitious Dishes вона приготувала страви за описом з художніх творів.

Фотограф хотіла, щоб у читача з'явилась можливість "відчути смак задуму" автора.

"Над прірвою в житі" Джерома Селінджера, 1951

"Коли я подорожую, замовляю просту їжу – бутерброд з швейцарського сиру і солодове молоко"

"Пригоди Аліси в країні чудес" Льюїса Керролла, 1865

"Випий вина", — сказав Березневий Заєць обнадійливим тоном. Аліса подивилася навкруги, але там не було нічого окрім чаю

"У дорозі" Джека Керуака, 1957

"Я з'їв яблучний пиріг і морозиво — це було все найкраще, що я міг замовити в Айові. Пиріг — більший, морозиво — густіше"

"Мобі Дік" Германа Мелвілла, 1851

Цьому супу з морепродуктів присвячена ціла глава.

"Метаморфози" Франца Кафки, 1915

"Були старі, наполовину гнилі овочі; кістки від вечері, вкриті білим соусом, який пішов важко; кілька родзинок і мигдаль; трохи сиру, який Грегор оголосив неїстівним два дні тому; хліб з маслом і сіль..."

"Страх і ненависть у Лас-Вегасі" Хантера С. Томпсона, 1971

"Ви чортові наркомани всі однакові. До цього часу він відкрив нову пляшку текіли, нарізав грейпфрут на четвертинки ... потім на вісім частин ... потім шістнадцять ... Потім він почав безцільно рубати залишок"

"Олівер Твіст" Чарльза Діккенса, 1837

"Дитина була у розпачі від голоду, та безрозсудною від горя. Він підвівся з-за столу; і понурив голову з ложкою в руці, сказав, дещо стривожений своєю зухвалістю: "Вибачте, сер, я хочу ще''.

"Дівчина з татуюванням дракона" Стіга Ларссона, 2005

"Вона перемотала бінти, обробила рану компресом. Потім налила каву і простягнула йому бутерброд. "Мені наплювати, чи голодні ви. Просто їжте", — скомандувала Саландер, вкусивши свій сандвіч"

До речі, кількість фотографій їжі у рази більше, ніж фото заходів Сонця чи подорожей. 300 млн фото в Instagram — знімки їжі, 57 млн туристичних фото та 69 млн світлини заходів.

Читайте також: Як досягти своєї мети: поради відомих письменників