"З усього масиву зниклих безвісти не знайденими залишилися дві особи. Дані про їхнє місце знаходження відсутні. За фактом зникнення цих осіб МВС України відкриті кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу – “умисне вбивство”, – відзвітував Москаль про роботу ТСК щодо зниклих безвісти або викрадених за період з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

Про це пише прес-служба Геннадія Москаля.

За його словами, завершення перевірки дозволяє зробити наступні висновки:

– Викрадення активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, в процесі якого Юрію Вербицькому були завдані тяжкі тілесні ушкодження, не сумісні з життям. За даним фактом МВС України відкрило кримінальне провадження за ст. 146 КК України — “незаконне позбавлення волі або викрадення людини” та ст.115 КК України — “умисне вбивство”. Встановлені 11 осіб, які скоїли цей злочин. Три з них арештовані, 8 знаходяться в міжнародному розшуку й переховуються в Росії.

Водночас поки що не вдалось знайти винних у викрадені активіста Автомайдану Дмитра Булатова.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, розслідуванням якого займається Головне слідче Управляння МВС України. Винних у скоєнні злочину не знайдено, – сказав Москаль.

До речі, за словами першого віце-прем'єра Віталія Яреми, розслідування встановило убивць майже половини загиблих 18-20 лютого у Києві активістів.