“Час запускати спеціалізований орган по боротьбі з топ-корупцією - Національне антикорупційне бюро. За законом, воно має запрацювати з Нового року. Але наразі уряд запропонував виділити на його роботу 0 гривень", - констатував парламентар.

Він наголосив, що фінансування на Антикорупційне бюро потрібно передбачити в Бюджеті 2015. Крім того, Соболєв наголосив на необхідності обрати керівництво для новоствореного органу.

Окрім грошей, ще потрібний безкомпромісний перший керівник, який підбере безкомпромісних слідчих. Як голова Антикорупційного комітету Ради, я звернувся до керівників усіх фракцій з проханням до наступного вівторка дати кандидатів до конкурсної комісії, що за законом повинна підбирати першого керівника,
- зазначив він.

Депутат нагадав, що трьох людей до комісії має призначити парламент, трьох - Президент, і трьох – уряд, і зазначив, що фракція “Самопоміч” буде пропонувати обрати претендентів із тих кандидатів, яких висунула громадськість.

Читайте також: Єгор Соболєв розповів, як обиратимуть керівника Антикорупційного бюро

“Після розповідей хлопців на блок-постах, хто їм телефонує/приїжджає, коли вони затримують чергову контрабанду або замасковані під “гуманітарну” поставки до “ДНР”-“ЛНР”, розумієш, що або ми зробимо державу, яка не вмітиме красти, або держави в нас не буде. І ці хлопці вмирають за нашу з Вами можливість перемогти злодіїв у тилу”, - зауважив Соболєв.

Нагадаємо, Соболєв спростував чутки про "продаж" посад в антикорупційному бюро. Він пояснив, що поки не існує конкурсної комісії, яка обиратиме керівника антикорупційного бюро, ніхто не може вимагати хабар за посаду в цьому органі.