Захищати Дрижака буде адвокат Євген Клименко, який фігурував у справі екс-нардепа Віктора Лозінського - представляв інтереси матері убитого.

За словами адвоката, він скоро отримає неспростовні докази невинності його клієнта - оператор мобільного зв'язку дасть дані, що телефон Дрижака в момент злочину був в іншому місці.

Захисник також зазначив, що його клієнт сам захотів залишитися в СІЗО.

"Арешт ми з Дрижаком вирішили не оскаржувати, мій клієнт сказав, що йому так буде безпечніше", - додав він.

За словами Клименка, суддя поставився до них з розумінням: "Суддя запитав прокурора, скільки йому потрібно часу, щоб перевірити версію Дрижака про те, що його мобільний перебував поза зоною скоєння злочину. Прокурор відповів: місяць. Тоді суддя прийняв нестандартне рішення - зазвичай заарештовують на час досудового слідства, тобто на два місяці. Але він пішов на поступки і заарештував Євгена Дрижака на 42 дні, до 15 серпня", - розповів адвокат.

У прокуратурі також підтвердили, що підозрювані Поліщук та Дрижак не співпрацюють зі слідством і не дають жодних свідчень.

"Вони під протокол не дають жодних свідчень, посилаються на 63-ту статтю Конституції і положення нового КПК, що дозволяють не свідчити проти себе. Чекають, які докази знайде на них слідство, щоб потім діяти за обставинами. Адвокати переконали їх, що у слідчих, крім свідчень потерпілої, нічого на них немає, хоча це не так", - зазначають у прокуратурі Миколаївської області.

Нагадаємо, адвокат жертви врадіївських ґвалтівників Ірини Крашкової – Ірина Поспєлова – запевнила, що жінка упізнала всіх трьох підозрюваних у злочині.

Як відомо, 26 червня у селищі Врадіївка Миколаївської області двоє міліціонерів і таксист затягли в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля села Сирово, побили й зґвалтували.

Зараз жінка перебуває в лікарні з переломами черепа, забиттями і рваними ранами.

Під вартою перебувають підозрювані Дмитро Поліщук, Євген Рябіненко та Євген Дрижак. У цій справі відкрили кримінальне провадження за трьома статтями - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування, розбійний напад.

Обурення мешканців Врадіївки викликало те, що спочатку Євгена Дрижака намагалися видати за невинуватого його колеги по роботі. Дрижак - хрещеник керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Щоб він не уник правосуддя, у Врадіївці було вчинено напад на місцеве відділення міліції.