Відреагувавши таким чином на затримання екс-майора в Неаполі, адвокат додав, що про затримання Миколи Мельниченка дізнався з засобів масової інформації та інших джерел, бо зараз у нього "відсутні ті канали зв’язку з Мельниченком, які були раніше – мобільний зв’язок, скайп тощо".

Поміж того, адвокат Мельниченка не виключає, що екс-майор може бути екстрадований до України та одразу доставлений до Шевченківського райсуду Києва для обрання йому міри запобіжного заходу. Та в цьому разі, за його словами, ГПУ повинна негайно повідомити сторону захисту про такі дії для того, щоб вона була присутня в судовому засіданні для надання своєму клієнтові відповідної правової допомоги.

"Якщо ж Мельниченко буде екстрадований до Сполучений Штатів, то він не може бути переданий українській стороні, оскільки між США та Україною немає договору про екстрадицію розшукуваних осіб. Крім того, основним чинником є програма захисту свідків, яка надана Мельниченку та його родині з боку Сполучених Штатів", – відзначив Неділько.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 4 серпня, МЗС України підтвердило інформацію про затримання в Італії екс-майора Державної охорони України Миколи Мельниченка.