Так вона прокоментувала рішення Вищого спецсуду щодо незаконності порушення кримінальної справи проти Кучми.

"Передовсім, суд не відбілив Кучму, тому що не було розглянуто справу по суті. Лише суд вважає, що порушену справу щодо Леоніда Кучми було незаконно", - сказала Валентина Теличенко.

Також вона зазначає, що "в порушення вимог закону, після закінчення досудового слідства, захист Леоніда Кучми оскаржив постанову про порушення, тобто вже й роботу виконано, а вони замовлення оскаржують".

"В нашому випадку прокурор не виносив постанови про закриття кримінальної справи, це значить, що прокурор готував справу до суду. Тобто не можемо ми казати, що суд відбілив Кучму", - заявила адвокат.

Адвокат переконана, що в майбутньому будь-який інший слідчий чи новий склад Генпрокуратури може реанімувати справу Кучми.

"Не обов’язково інший слідчий, той самий може порушити кримінальну справу. Привід завжди буде", - каже вона.

Поміж того, вона зазначила, що "продовжується справа з обвинуваченням Пукача, і Пукач далі наполягає на версії, що він дістав замовлення або наказ вбити журналіста від Кравченка і Кучми".

Нагадаємо, сьогодні, 26 червня, Вищий спеціалізований суд України підтвердив законність зняття звинувачень з екс-президента в причетності до вбивства журналіста Ґонґадзе.