Підставами для скасування вироку адвокати вважають порушення Кримінально-процесуального кодексу під час розгляду справи у суді першої інстанції та рішення Європейського суду з прав людини, який визнав арешт екс-глави МВС незаконним.

"Я, звичайно, ніяких ілюзій не тримаю на Вищий спеціалізований суд, що він виправить ті беззаконня, які творились відносно Луценка, тому, звичайно, що для нас буде просто відкрита дорога для того, щоб звернутися до Європейського суду з прав людини. Але головна стаття - це порушення права на справедливий суд, тому що, якщо ми доведемо Європейському суду порушення вимог статті 6 Конвенції з прав людини - це буде 100% підстава для того, щоб звернутися до Верховного суду ,щоб він скасував всі судові рішення, які приймалися відносно Юрія Луценка", - сказав адвокат Луценка Олексій Баганець.

Упродовж 15 днів після подання скарги Вищий спецсуд має визначити подальший порядок розгляду касаційної скарги. Адвокати екс-міністра прогнозують - до Нового року суд має розглянути касацію і винести рішення.

Нагадаємо, у лютому екс-урядовця засудили до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень.