Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Доповідаю про стан за підсумками ночі, що б не харчувалися чутками. Аеропорт Бельбек. Заблоковано військовими підрозділами флоту РФ. Всередині аеропорту знаходяться військові та прикордонники України. Зовні - військові в камуфляжі і з зброєю без розпізнавальних знаків, але не приховують своєї приналежності. Аеропорт не працює. На зовнішньому периметрі пости МВС України. Збройного зіткнення поки немає", - повідомив Аваков.

За його словами, вночі група зі 100 осіб в цивільному, що назвалася козацькою сотнею, подолали огорожу на територію аеропорту і вийшли на поле аеродрому.
"Силами внутрішніх військ і міліції ці люди були відтіснені спочатку в будівлю аеропорту, а потім і зовсім за територію. Зброя не застосовувалося. Район аеропорту "козаки" покинули, близько години ночі - занурилися на тентовані КамАЗи і поїхали", - написав глава МВС.
За словами Авакова, близько 1.30 ночі в будівлю аеропорту прибули на вантажівках 119 військових з автоматичною зброєю в камуфляжі без розпізнавальних знаків.
"Увійшли в будівлю аеропорту, розмістилися в приміщенні ресторану. Не приховують своєї приналежності до збройних сил російської федерації. На запитання українських співробітників МВС "ви військові і не маєте право тут знаходиться" - відповідають коротко - не маємо інструкцій вести з вами переговори. Ситуація статична, зброю з обох сторін не застосовувалося. Російські військові статично спостерігають за роботою аеропорту, прямо не втручаючись", - зазначив він.

Міністр наголосив, що внутрішні війська і МВС України посилили наряди в районі аеропорту.

"Те, що відбувається оцінюю, як збройне вторгнення і окупацію. Порушення всіх міжнародних договорів і норм. Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави. Це вже не компетенція МВС. Це компетенція РНБО. Поки ще немає прямого збройного зіткнення, повинні говорити дипломати", - заявив Аваков.

Нагадаємо, як повідомлялося, на територію аеропорту "Сімферополь", біля внутрішніх авіаліній, перебуває 4 вантажівки КамАЗ та 150 військовослужбовців.