Про це на прес-конференції розповіли журналісти, громадські активісти та юристи. Вони заявили, що зловмисники хотіли позбутися документації на землю. Адже важливі документи на землю, за словами колишнього викладача університету Павла Поповича, зберігають у кабінеті навпроти ректорського. А він, як відомо, згорів дотла.

Як повідомили активісти, у селі Лісники, де університет проводив практичні заняття, професорка отримувала земельні ділянки. А сільський голова є прихожанкою "Посольства Божого".

"В селі більше майже не залишилось вільних земельних ділянок. Ділянка університету - єдина. На неї полюють багато зацікавлених осіб, зокрема політики, народні депутати. Але вони напряму йдуть до ректора, отримують відмову. А тут питання намагаються вирішити підпалом” - розповіла керівник програми "Корупція по-українськи" газети "Вечірні вісті" Наталія Сидорова.

“Прихожани "посольства" володіють значною площею Чернечого лісу, і не виключено, що вони намагаються таким чином знищити важливу документацію та замінити ректора університету на свою людину", - додала активістка.

За словами Наталії Сидорової, після пожежі на стіні університету був напис "Господь жги". Це може свідчити про те, що людина влаштувала підпал з релігійних мотивів.

Нагадаємо, корпус Національного аграрного університету у Києві горів 27 жовтня. Одразу підозрювали підпал.