Його звинувачують у необґрунтованому підвищенні тарифів на газ та послуги ЖКГ, а також у розвалі енергосистеми країни, результатом чого стане відновлення віялових відключень електроенергії вже цього літа.

"Нам кажуть, що підняття тарифів не уникнути, що потрібно потерпіти, інакше не буде грошей на покупку енергоносіїв. Але ми бачимо, що тарифи летять вгору, а вугілля на електростанціях стає все менше, відключення світла почнуться вже влітку, так куди ж ідуть наші гроші, коли закінчиться цей бардак?" — заявив Роман, один з координаторів громадського руху.

Активісти впевнені, що причина лавиноподібного підняття тарифів і розбалансування енергосистеми країни — в непрофесіоналізмі керівника Нацкомісії Дмитро Вовка.

"Не може енергетика такої країни як Україна залежати від рішень людини без досвіду, знань, освіти. Людини, яка раніше займався цукерками", — пояснюють учасники мітингу.

Учасники мітингу пропонують депутатам і журналістам ознайомитися з копією листа, адресованого Президенту України і прем'єр-міністру провідними експертами в енергетичній галузі. У документі акцентується увага на тому, що з приходом до керівництва НКРЕКП 24-річного працівника компанії "Рошен" Дмитра Вовка робота комісії значно погіршилася. На думку авторів листа, комісія не справляється з впровадженням реформ на енергоринку, оскільки фактично залишається без керівника.

Мітингувальники роздають парламентаріям свічки, зав'язані стрічечками з портретом чиновника. "Якщо не виметемо Діму — будемо сидіти без світла вже цього літа", — попереджають активісти "Кадрової мітли".

Нагадаємо, громадська ініціатива "Кадрова мітла" об'єднала активістів, які вважають, що позитивні зміни в країні неможливі, поки не високих постах залишаються чиновники-непрофесіонали. Головна мета всеукраїнського громадського проекту — привернути увагу українців до обговорення та вирішення проблем кадрового складу органів державної влади.