Відповідно до повідомлення, у 2012 році Янукович задекларував 774 тисячі 877 гривень зарплати, 4 мільйони 62 тисячі 437 гривень банківських відсотків та 15 мільйонів 551 тисячу гонорару за написання книги. Загалом його дохід за рік становив 20 мільйонів 388 тисяч 314 гривень, що приблизно в 4 рази більше, ніж дохід президента США Барака Обами та його дружини Мішель.

Серйозне занепокоєння з приводу доходів Президента України виникло у голови "Антикорупційної ради України" Богдана Якимюка. Він цікавиться, яким чином виплачувався гонорар у 16 мільйонів гривень за публікацію книжок президента друкарнею "Новий світ", яка навіть пункту "видавництво книжок" у своєму статуті не має.

"Це свідчить про те, що це є певною фіктивною справою. Ми закликаємо правоохоронні органи приділити належну увагу моніторингу декларацій вищих посадових осіб держави. І такий незалежний контроль мав би здійснюватися в Україні відповідними органами, але очевидно, що це може не відбутися, бо всі держоргани залежні від президента. Не можу собі уявити, що якийсь орган, виявивши якусь проблему чи невідповідність декларації гаранта Конституції, зміг би це оприлюднити на загал і проінформувати про це суспільство. Це не видається реальним", - вважає громадський діяч.

Нагадаємо, у переліку послуг донецької друкарні "Новий світ", яка за два роки виплатила Віктору Януковичу 32 мільйони гривень гонорару, немає книговидання.

До слова, на тижні активісти Коаліції учасників Помаранчевої революції провели акцію на вулиці Банковій і перейменували її на вулицю Какадеміка.

Крім того, вони прикріпили до огорожі Банкової табличку зі словами: "Дотримуйтесь тиші! Тут працює найвидатніший письменник всіх часів і народів Янукович".