Як сказав координатор, 20-го лютого 2014 року, коли загинув Богдан Сольчаник, організувалась група волонтерів, які почали збирати свідчення та займатись справою героїв "Небесної Сотні". Зараз працює близько тридцяти адвокатів. З того часу вони зустрічаються щотижня, з деким тримають контакт щодня.

"Йде слідство. Маємо справу щодо загибелі Вербицького, Веремія. Зараз готується до суду справа щодо загибелі 39-ти активістів Майдану: йде процес ознайомлення з матеріалами справи. Чимало матеріалів зібрали родичі, також маємо свідків", — каже Тарас Гаталяк.

Надали юридичну допомогу близько 500 пораненим "майданівцям". Це також потенційні свідки, люди, які визнані потерпілими,
— повідомив координатор адвокатів родин "Небесної сотні".

За словами активіста ГМ "Опора", Евеліна Нефертарі на відео відстежила останні миті життя Богдана Сольчаника. Він зазначив, що багато інформації, важливої для слідства, правоохоронці досі не систематизували, а також — правоохоронні органи погано забезпечені технічно.

Розслідування справ "майданівців" активізувалось. Також важливо покарати замовників розстрілів,
— наголосив Тарас Гаталяк.

Активіст зазначив, що у втечі екс-командира "Беркута" винні правоохоронні органи. Він додав, що громадських активістів, які стежать за перебігом справ героїв "Небесної сотні", намагались залякати.

Потрібно дуже глибоко аналізувати всі відео, фотоматеріали, які є,
— говорить координатор адвокатів родин "Небесної сотні" Тарас Гаталяк.