“Активні бої тривають тільки на північному фронті в Луганській області. Командування АТО тут вчинило ту ж саму помилку, що й на півдні - наказ на відступ був відданий занадто пізно, тепер відхід триває в умовах активного впливу противника”, - написав журналіст на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що в цілому наші війська відриваються від противника, і стабілізують нову лінію фронту, однак, ми продовжуємо нести відчутні втрати.

Російський наступ досяг обмежених цілей. Противник усунув можливість швидкого захоплення Донецька і Луганська, яка його вкрай турбувала останній місяць. Нанесена серйозна поразка українським угрупованням, які утримували Луганськ і Донецьк, а також військам сектора "Д", які здійснювали прикриття державного кордону і утримували безнадійні під масованим артвогнем позиції в районах Амвросіївка-Саур-Могила-Торез-Шахтарськ,
- написав Бутусов.

За його словами, без допомоги російських військ дії терористичних банд "ДНР" і "ЛНР" втрачають бойову ефективність.

Бутусов припускає, що цього тижня відбудуться спроби мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі не тільки на вищому рівні, а й на регіональному – з метою домогтися тимчасового припинення вогню і подолання наслідків гуманітарної катастрофи, а також для обміну полоненими.