Йдеться про "антиконкурентні узгоджені дії".

“Є справа, вона розслідується Київським територіальним управлінням. Слід зазначити, що ми цим займаємося і будемо підсилювати роботу в цьому напрямку”, - каже в.о. голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

В оргкомітеті Євро-2012 натомість великої проблеми з цього не роблять. Кажуть, ласі до швидкої наживи бізнесмени самі себе карають. Мовляв, переважна більшість гостей Євро-2012 розраховують на бюджетне житло і наддорогі пропозиції їх просто не цікавитимуть.

“Ринок розставить усі крапки над "і", тому що це - чисто ринкове питання. Я думаю, що ті власники готелів, які попіднімали ціни, дехто в 5 разів, дехто в 20 разів, і ті перевізники, які попіднімали ціни, вони просто прогорять, тому що люди не скористаються їхніми послугами”, - каже директор організаційного комітету ЄВРО-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Україна, зауважимо, розраховує прийняти на Євро-2012 близько мільйона іноземних туристів. Найбільшого напливу футбольних уболівальників очікують, зокрема, з Польщі, Німеччини, Нідерландів, Швеції та Великобританії.