Це слова тренера тенісиста, який став одним із символів тенісу 90-х років. Його обожнювали вболівальники і любили жінки. Він ще з підліткових років купався в славі та грошах, алкоголі та наркотиках. Андре Агассі - людина, якій начхати на правила.

Жагу до пригод хлопчак успадкував від свого батька - Еммануеля Агассяна, чи Майка Агассі, як той став величати себе після переїзду до Сполучених Штатів. Боксер, що мав тісні зв'язки із мафією, мріяв про сина-тенісиста ще до його народження. Відтак ще з пеленок доля Андре була визначена, уже в 3 роки малюк тренувався по 4 години щодня, наносячи не менше 800 ударів по м'ячу.

Така підготовка дала свої плоди. У шістнадцять років Андре увійшов до сотні найсильніших тенісистів планети. У вісімнадцять він виграв шість трофеїв АТР і дійшов до півфіналів двох турнірів серії Гренд Слем. При цьому життя Агассі поза кортом било ключем. На турнірі в Римі весь час поза грою Андре проводив у ліжку із королевою краси тогочасних кортів Габріелою Сабатіні.

На корті Агассі вирізнявся пишною шевелюрою, джинсами та незвичними кольорами форми. Його експресивність подарувала йому статус справжнього ідола. Андре навіть дозволив собі тричі поспіль пропустити найпрестижніший тенісний турнір - Вімблдон. Причина - його не вдовольнив консервативний дрес-код англійців. Тут спокон віків грають у білому. Для модника Агассі бути таким, як усі - гірше смерті.

Але й гра, що її демонстрував американець, була фантастичною. Вісім перемог на турнірах "Гренд Слем", титул олімпійського чемпіона, перший рядок у світовому рейтингу. Багаторічне протистояння Агассі із Пітом Сампрасом є одним із найвеличніших в історії світового тенісу. І хтозна як би воно закінчилося, якби Андре більше уваги приділяв тенісу.

Причиною спаду в кар'єрі кумира мільйонів стало весілля. Після Сабатіні та оскароносної Барбри Стрейзанд (до слова, старшої від Агассі на 28 років), подругою Андре стала актриса Брук Шилдс. Її постер висів над ліжком тенісиста ще коли він був підлітком відтак шлюб із Брук став справжнім здійсненням мрії. Втім стосунки в зіркової пари не склалися. Та ще й Агассі почав грати дедалі гірше. Повернення на вершину відбулося вже після розлучення.

Зараз поруч із Андре ще яскравіша "зірка". Німкеня Штеффі Граф свого часу побила більшість рекордів світового тенісу. Вона не належить до тих красунь, яких зачаровано проводжають поглядом. Однак таких у його житті було вдосталь. Штеффі ж зрозуміла цього, втомленого безперервними метаннями, генія. Тепер у них щасливий шлюб і двійко дітей.

Зараз подружжя Агассі-Граф займається благодійністю. А Андре ще й пише мемуари. Його автобіографічна книга спричинила справжній фурор серед фанатів. У ній Агассі зізнався, що вживав наркотики. Крім того виявилося, що пишна зачіска тенісиста була лиш перукою - він дуже скоро почав лисіти. Прихильники зірки з нетерпінням чекають на наступні видання. Важко й уявити скільки ще таємниць про свою яскраву кар'єру приховує цей завжди усміхнений ідол.