Євромайдан і його зірки

На першому місці звичайно ж активна учасниця Євромайдану Руслана Лижичко.

Фото: novostiua.net

За час акцій протесту у Києві співачка встигла і поголодувати, і спати в захоплених будівлях, і Європарламент відвідати, і зустрітися з заступником Держсекретаря США Вікторією Нуланд.

Фото: espreso.tv

Крім того, з Русланою мало не насмерть розсварилася свободівка Ірина Фаріон.

За свою небайдужість музикантка отримала нагороду: видання Forbes представило річний рейтинг, у якому згадано десять найвпливовіших жінок світу, серед яких опинилася й українська співачка Руслана.
Фронтмен "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук спочатку намагався стримано коментувати Майдан. Однак пізніше він наповну включився у боротьбу.

Фото: slovovolyni.com

Ще у листопаді "Океан Ельзи" під час свого виступу у Москві виконав перед багатотисячним залом пісню "Вставай", яку присвятив подіям в Україні.

Після кривавого розгону Майдану у ніч на 30 листопада Вакарчук заявив, що ялинка стоїть на крові.

А потім "Океан Ельзи" у старому складі відіграли концентр на Майдані Незалежності у знак підтримки Євромайдану.

Святослав Вакарчук також брав участь у "полюванні на тішок" у Києві.

Нагадали про себе й зірки Помаранчевої революції "Гринджоли".

Фото: vidomosti-ua.com

Дев'ять років тому хлопці з "Гринджолів" заспівав пісню "Разом нас багато", яка стала хітом 2004 року, коли Україну сколихнула Помаранчева революція. Представляли вони й Україну на "Євробаченні", щоправда, не дуже успішно.

Лідер гурту Роман Костюк зізнався, що уже написав текст пісні для Євромайдану.

Ті, хто розважає Антимайдан

Народний артист України Володимир Гришко активно виступав на провладних мітингах.

Кадр з відео

За даними ТСН, виступом на сцені Антимайдану пишається. Хоч заплатили за нього, за мірками Володимира Гришка, небагато. Скільки саме, тенор не зізнається. Джерела ТСН.Особливе наводять цифру до 100 тис. грн.

Після цього львівський Євромайдан оголосив, що скасовує концерт народного артиста Володимира Гришка у філармонії. Учасників Євромайдану обурила позиція співака. Вони обіцяли пікетувати виступ співака.

Образившись на львівський Євромайдан, через який довелося скасувати концерт у Львові, народний артист України Володимир Гришко заявив, що більше ніколи не виступить у цьому місті.

Новоспечений нардеп Михайло Поплавський хоч безпосередньо й не розважав прихильників влади, все ж чітко у своїй позиції показує підтримку владі й Антимайдану.

Фото: unian.ua

У перший день роботи у Раді Поплавський розповів про свої враження від засідання Верховної Ради: "Якщо взяти шоу і Верховну Раду….Тут – просто жесть, це повна жесть".

Пізніше він голосував разом з регіоналами за скандальні закони 16 січня.

За даними видання "Грім", Поплавський також заборонив своїм львівським студентам "євромайданити", але джерела кажуть, що заборона - лише для викладачів.

Крім того, на акціях Антимайдану публіку своїми піснями розважали Наталія Валевська та Олександр Кривошапко. А ведучим концерту став "голос телеканалу "Інтер" Юрій Кот.