Захисники Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри оскаржували минулорічну постанову Шевченківського райсуду, якою Генпрокуратурі продовжили до 7 років строки позовної давності по кримінальних справах проти свекра екс-прем'єра - Геннадія Тимошенка. Адже в грудні 2004 року Шевченківський райсуд визнав незаконною постанову Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти свекра Тимошенко та бухгалтера ЄЕСУ.

А у 2005 році Верховний суд не побачив в діях Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри складу злочину і закрив кримінальну справу. За словами захисників, вердикт Апеляційного суду дозволяє чинити політичний тиск на екс-прем'єра через її родичів.

“Відмова в закритті справи за реабілітуючими ознаками відносно двох членів команди ЄЕСУ тягне за собою подальше переслідування інших членів команди ЄЕСУ, а до цієї команди відносилось найближче оточення, найближчі родичі та соратники Юлії Тимошенко. Методом тиску на Юлію Тимошенко використовується її свекор, який є особою похилого віку, йому вже 77 років, він є інвалідом першої групи”, - сказав адвокат Г. Тимошенко та А. Болюри Любомир Дроздовський.

Наступна інстанція - Верховний суд. Захист вимагатиме, щоб кримінальну справу, порушену проти Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри, було закрито на підставі відсутності складу злочину.