Суддя федерального окружного суду Манхеттена в Нью-Йорку Деніз Коут 21 листопада затвердила угоду, згідно з якою компанія Apple повинна виплатити понад 400 млн доларів, пишуть "РИА Новости" з посиланням на The New York Times.

Згідно з рішенням суду, ця сума буде виплачена більш ніж 23 млн користувачам, які постраждали від незаконних дій компанії. Крім того, компанія повинна також сплатити 50 млн доларів за послуги адвокатів.

Спочатку йшлося про 840 млн доларів, які вимагали від корпорації в груповому позові адвокати та генеральні прокурори з 33 штатів США. За інформацією The New York Times, ще влітку компанія Apple пішла на угоду, в якій була зазначена сума 450 млн доларів як компенсація.

Проте, відзначає видання, ця сума може змінитися, у разі якщо суд позитивно розгляне апеляцію у справі, подану юристами Apple ще в 2013 році. Але і в цьому випадку виплати складуть 50 млн доларів користувачам і 20 млн — адвокатам. Аналітики зазначають, що ймовірність виграти справу, розгляд якої призначено на 15 грудня, невелика.