Про це передає прес-служба регулятора.

"Питання стабільності національної валюти продовжує хвилювати не тільки комерційні та державні банки, а й кожного громадянина. Я вже неодноразово наголошував на тому, що зараз стабільності національної валюти нічого не загрожує. Національний банк України вживає всі необхідні заходи для забезпечення стабільності платіжного балансу, від якого напряму залежить стабільність національної валюти", - зазначив Арбузов.

За словами голови НБУ, "цього року Національний банк України також уживає необхідні заходи для утримання нормального - позитивного чи нульового - платіжного сальдо, і можна з упевненістю говорити про те, що рух валюти також буде прогнозованим. Тобто, ми наразі не бачимо передумов для глибокої девальвації чи ревальвації".

Нагадаємо, Нацбанк України продав валюти на мiжбанкiвському валютному ринку в сiчнi 2012 року на 893,6 мільйонів доларів (у доларовому еквiвалентi) бiльше, нiж купив.

НБУ також повiдомив, що реальний ефективний курс гривнi в 2011 роцi зрiс на 3,7%: номiнальний ефективний обмiнний курс гривнi пiдвищився на 7,8% переважно у зв'язку зi змiцненням на мiжнародних ринках долара США стосовно євро в другiй половинi року.