Після святкової літургії у місті Острог архієпископ надав слово заступнику голови Рівненської облдержадміністрації Юхименку для привітання присутніх зі святом.

Священнослужитель публічно подякував кандидатові за надану допомогу церкві, зокрема, у відновлені храмів та прокладені дороги до чоловічого монастиря. Не забув згадати й про те, що політик є кандидатом у народні депутати.

Священик наголосив, що ставши народним обранцем, кандидат і надалі буде піклуватися про людей.

"Нам потрібні такі люди, які піклуються і за нашу державу і за нашу церкву. Я думаю, що ми люди віруючі, знаючи те, що Ви уродженець рівненський, живете тут на Рівненщині, якщо будете депутатом Верховної Ради, то Ви будете й надалі піклуватися за свою землю рідну, за свій народ", - заявив архієпископ.

Архієпископ Варфоломій додав, що має надію, "що наш народ, який бачить труди Ваші, Ваші заслуги перед церквою, підтримає Вас коли прийде такий час".

На думку спостерігачів з громадської організації ОПОРА, слова священика можна розцінювати як незаконну агітацію за конкретного кандидата.

Згідно з законом України "Про свободу совісті та релігійні організації", релігійні установи під час передвиборчої кампанії не можуть проводити агітації.

Не відставали представники ВО "Батьківщина". Просто перед церковною брамою вони роздавали прихожанам друковані агітаційні матеріали.

До слова, Партія регіонів використовує будівлі державних установ та організацій для розміщення на них символіки партії. У Луганську та Одесі регіони розміщують рекламу на маршрутках, що є порушенням закону. На Одещині Партія регіонів піариться за допомогою медобстежень. При цьому використовуючи адміністративний ресурс. За 2 тижні на самі лише білборди партія витратила $1 мільйон.

У Сумах Партія регіонів агітувала цирком і курсами англійської, опозиція - велопробігом. На Запоріжжі "Регіонали" перед виборами безкоштовно роздають окуляри.

А от політолог Володимир Фесенко вважає, що українські політики та політтехнологи побоюються робити ставки на молодіжний електорат.