Про такі свої наміри розповів сам Арсен Аваков під час прес-конференції для журналістівза допомогою сервісу відео-дзвінків Skype.

"ГПУ проявила себе як профан, дуже неадекватно, як слабопідготовані журналісти. Звідкись вони дізналися, що позиція сторін у суді наступна: прокуратура Італії добивалася посадити Авакова під домашній арешт, а позиція захисту — повна свобода. І мабуть наші прокурори вирішили, що в Італії як і у нас в Україні: прокуратура сказала — і баста. А там — прокуратура сказала, захист сказав, а суд ухвалив рішення. У рішенні суду написано, що прокурор не заперечував проти домашнього арешту, а захист вимагав свободи", — сказав Арсен Аваков.

За словами екс-губернатора, у даному випадку має місце технологія провокацій, "але швидше за все демонструє рівень компетенції ГПУ". На його думку, українські правоохоронні органи самі склали про себе негативний імідж у італійського правосуддя.

"Там вважають: якщо в такій дрібниці ми зустрічаємося з такою брехнею офіційного органу на рівні прес-секретаря генерального прокурора — про яке справедливе розслідування і справедливу позицію прокуратури може йтися", — додав Арсен Аваков.

Політик також заявив, що свій позов до суду на Генпрокуратуру України він, швидше за все, подасть в Італії.

"Я подумав, і на тлі усіх цих заяв і цього дрібного клерка облпрокуратури Бабікова та інших, а потім це транслювалося в Генеральній прокуратурі. У п’ятницю я ще раз вислухаю своїх адвокатів, і ми приймемо рішення. Швидше за все ми подамо позов про дифамацію з боку Генпрокуратури. Позов подамо в Італії", — сказав Арсен Аваков.

Раніше повідомлялось, що ГПУ розповсюдила інформацію про те, що італійський суд призначив Арсену Авакову в якості запобіжного заходу домашній арешт. Сам Аваков цю інформацію назвав брехнею.