Глава Уряду відзначив важливість координації спільних зусиль для подолання загрози європейській безпеці, яку становить російська агресія проти України. Прем’єр-міністр високо оцінив активну позицію Альянсу щодо рішучого засудження незаконної анексії Росією Автономної Республіки Крим та агресивних дій на Сході України.

Арсеній Яценюк і Андерс Фог Расмуссен обговорили спільні кроки, спрямовані на подальше поглиблення співробітництва України з Альянсом. Йдеться, зокрема, про взаємодію в рамках інструменту Річних національних планів, а також використання заснованих НАТО нових Трастових фондів на підтримку обороноздатності України за напрямками матеріально-технічного забезпечення, системи управління та зв’язку, кібернетичного захисту, а також соціальної адаптації звільнених у запас військовослужбовців.

Глава Уряду і Генеральний секретар НАТО відзначили важливість ухвалення додаткових заходів реагування на розвиток ситуації в Україні за підсумками майбутнього саміту Альянсу, що відбудеться 4-5 вересня у Великій Британії.

Нагадаємо, за словами глави Мін'юсту Павла Петренка, Кабінет міністрів оголосить про введення санкцій проти Росії 8 серпня.