Про це заявила Олена Лукаш в інтерв’ю газеті “Урядовий кур’єр”, передає УНІАН.

“Ми проаналізували проект Угоди про асоціацію з ЄС, залучивши до цієї роботи провідних вітчизняних науковців. Аналіз підтвердив, що положення Угоди не суперечать Конституції України, відповідають як національному законодавству, так і міжнародним зобов’язанням України”, - запевнила Лукаш.

Читайте також: Угода про асоціацію з ЄС унеможливить наше долучення до неприродного азійського союзу, - Луценко

“У разі підписання Угоди... це лише початок роботи України та міністерства, після цього нас очікує копітка робота із приведення законодавства у відповідність до вимог ЄС”, - додала міністр.

За словами Олени Лукаш, у проекті Угоди про асоціацію з Євросоюзом немає положень, які б обмежували право України на участь у зонах вільної торгівлі з іншими державами та інших міжнародних утвореннях. Тому підписання Угоди не має вплинути на відносини України із Митним союзом, адже наша держава не порушує жодних міжнародних зобов’язань.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що підписана між Україною та Євросоюзом Угода не вплине на відносини між сусідніми країнами у політичній сфері. "Це може створити певні проблеми в торговому обороті та кооперації. Все це разом якогось збитку в економічній сфері може завдати, але у нас не буде жодних проблем у політичній сфері, я впевнений", - сказав Володимир Путін.