У Донецьку весь день сьогодні лунали постріли - в тому числі з важкої зброї, є руйнування у приватному секторі, - повідомляє офіційний сайт міськради.

Російські війська і бойовики не припиняють спроб підібратися до Маріуполя. Надвечір понеділка терористи відновили артилерійський обстріл селища Талаківка під Маріуполем. Інформації про потерпілих немає. Не затихають вибухи і в Донецьку. Внаслідок артилерійських обстрілів зруйновано декілька будинків. А у населеному пункті Піски загинуло двоє бійців "Правого сектора".

На Луганщині біля Щастя з мінометів терористи обстріляли теплоелектростанцію, яка забезпечує електроенергією населені пункти всієї області. Напружена ситуація й надалі біля Дебальцевого. Тим часом у РНБО повідомили, що після мінських домовленостей терористи рідше почали використовувати важку зброю.

У МВС тим часом похвалились, що повернули двадцять гелікоптерів, які попередня влада, ймовірно, з порушенням закону передала на баланс приватного підприємства. Чотири машини уже отримали нацгвардійці у зоні АТО.

В РНБО також повідомили, що за час так званого перемир'я вдалося звільнити 1200 осіб. Зокрема шістьох військових терористи відпустили сьогодні. Серед них 5 - з 24-ої бригади і один – прикордонник.