Сили АТО увійшли до Шахтарська та закріпились на його околицях. Там тривають позиційні бої. Про це повідомили у штабі Антитерористичної операції. Перед тим розташування бойовиків обстріляла артилерія. За словами місцевих жителів сили української армії з боєм узяли Мар'їнку та вийшли на околиці Донецька.
Попри успіхи, бійці та мирне населення потерпає від обстрілів терористів. Зокрема неспокійно у Донецьку та Луганську. Під вогнем знову опинився Луганський аеропорт. Вогонь вівся з танків та систем залпового вогню Град.

Українських бійців далі обстрілюють з території Росії. Сили АТО, що у прикордонних районах, накрили Градом. Росія також продовжує нарощувати війська біля української території.

У прес-центрі АТО також повідомили, що в Україну вторглися два російські гелікоптери МІ-24. Крім того, Росія піднімала у небо винищувачі, які пролетіли вздовж українського кордону.

Бойовики ж тим часом обстріляли місце катастрофи літака малайзійських авіаліній. Через це міжнародні експерти та спостерігачі ОБСЄ були змушені залишити територію падіння літака. Російські найманці також використали частини фюзеляжу збитого "Боїнга-777" для облаштування свого блокпосту поблизу села Розсипне.