Ворог наступає

Бойовики активізувались по всій лінії фронту. Найскладніша ситуація сьогодні біля Донецького аеропорту. Постійно обстрілюються Піски. Журналісти, які перебувають безпосередньо в населеному пункті, кажуть, що від Пісків мало що лишилось. Зате - залишились їхні захисники.

Складно було і біля 29 блокпосту на Луганщині

Складно сьогодні було і біля 29 блокпосту на Луганщині. Як повідомляв вдень комбат Семен Семенченко, у населених пунктах поблизу противник накопичував техніку і готувався до штурму. Там навіть відбулась танкова дуель. Перемога - за нашими бійцями. За словами Олександра Турчинова ситуацію біля блокпосту стабілізовано.

Також, за повідомленнями штабу АТО, сьогодні "Градами" обстріляно Тоненьке, а з мінометів - населені пункти Авдіївка та Марьїнка. У останній загинув 9 річний хлопчик а його старший брат та бабуся поранені внаслідок попадання снаряду в помешкання сім’ї, повідомляє начальник місцевої міліції Вячеслав Абмроськін.

Водночас, за інформацією Аброськіна, слідчі не можуть виїхати для огляду на місце події у зв'язку з безперервними обстрілами міста. Бойовики також розпочинали атаки Верхньоторецького, проте безуспішно.

Росія підтягує до кордону війська

У РНБО попереджають - Росія підтягує до кордону з Україною все більше техніки та живої сили. Це дає Радбезу підстави прогнозувати проведення в найближчий час ворогом потужних наступальних операцій. В НАТО також відмітили активність систем ППО в Україні - їх раніше супроводжували проросійські війська. Про це заявив у Брюсселі головнокомандувач силами альянсу в Європі Філіп Брідлав.

Проте у НАТО наразі не можуть підтвердити озвучену Петром Порошенком інформацію про 9000 російських армійців на Донбасі.

За останню добу у зоні АТО загинуло 10 українських бійців

Офіційно за останню добу у зоні антитерористичної операції загинуло 10 українських бійців - з них 6 - це донецькі “кіборги”. Поранено кілька десятків наших героїв. Ворог також несе втрати. Доля тих хто опинився під завалами донецького аеропорту досі не відома.