У Криму готують найманців для боїв на Донбасі. Тренування проводять на базі навчальних таборів спецслужб Росії. За даними "Інформаційного спротиву", керівник однієї з баз — колишній командувач Внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Станіслав Шуляк. Раніше Генпрокуратура внесла його у список людей, причетних до масових убивств на Майдані.

На сході накопичення російських армійців і техніки. На ділянці Піски-Авдіївка — активна ротація. В районі Спартака — російські десантники. На Луганщині бойовики отримали підкріплення з Федерації — танки та живу силу.

Читайте також: На Луганщину в школу-інтернат бійці привезли подарунки з Тернополя

На Донбас бойовики прибувають разом із так званими гуманітарними конвоями. Раніше вони пробиралися під виглядом Червоного Хреста. Про це розповів один з вербувальників бойовиків Володимир Єфімов в інтерв'ю "Єкатеринбург online". Найманці, перш ніж поїхати на схід, пишуть заяву. Спецназ їде в Донецьк, козацтво і новачки — в Луганськ.

Російські офіцери на Донбасі кажуть, що є представниками групи зі встановлення "лінії розмежування". Про це повідомляє "Інформаційний спротив". У РНБО переконують — така співпраця допоможе швидше досягти миру.

Читайте також: Бойовики не випускають мешканців Донбасу з окупованих територій, — прес-центр АТО

За добу один український боєць загинув, на Луганщині є жертви серед мирних людей. Чоловік підірвався на гранаті.

Із стрілецької зброї було обстріляно Станицю Луганську та двічі новий термінал донецького аеропорту,
— каже прес-центр АТО Леонід Матюхін.

З мінометів терористи обстріляли Гранітне. Поблизу Маріуполя обстрілів немає. Однак, безпілотники там помітили 8 разів.