Audi A3 Sedan

Новий седан Mercedes CLA не дає спокою Audi. У стрімголовій погоні за першість на преміум-ринку "Чотири кільця" не можуть просто проігнорувати появу такої зброї в суперника.

Потрібно достойно відповісти. Ну або хоча б просто огризнутися - щоб тримати марку.

Не довго думаючи, в Audi сконструювали седан на базі хетчбека А3. Але, на щастя, автомобіль вийшов доволі органічним. Ну, принаймні, не виглядає так, наче до кузова хетчбека просто домалювали багажник.

За зовнішніми габаритами - це абсолютно стандартний седан С-класу. Об'єм багажного відсіку - 425 літрів.

Жодних революційних цифр і в технічній частині. Спершу седан A3 буде доступний з двома бензиновими й одним дизельним двигуном.

Базовим стане 140-сильний агрегат об'ємом 1.4. З ним автомобіль розганятиметься до "сотні" за 8,7 с.

Далі - 1.8-літровий мотор, який видає 180 сил і дозволяє подолати цей же спурт на півтори секунди швидше.

Дизель - дволітровий з віддачею 150 конячок і заявленим середнім розходом ледь більше 4 л пального на сотню.

Європейські продажі нового Audi A3 Sedan стартують улітку цього року. Трохи згодом з'явиться заряджена версія чотиридверки - S3 - з бензиновим турбодвигуном потужністю 300 к.с.!

Ціна базової версії - 25 тисяч євро.

Skoda Octavia Combi

Ані екстравагантний дизайн, ані неймовірні динамічні характеристики не є пріоритетом для Skoda. Чехи традиційно роблять ставку на практичність.

Перед вами - черговий бестселер у сегменті універсалів - нова Octavia Combi.

Автомобіль став просторішим і швидшим від попередника. А головне - отримав ще більший багажник. При піднятих задніх сидіннях його об'єм тепер складає 610 літрів. При складених сюди можна втиснути до 1740 літрів багажу.

Гама двигунів - така ж, як і в нового ліфтбека. Це бензинові агрегати об'ємом 1.2-1.8 л потужністю від 86 до 180 конячок. Також універсал отримав турбодизелі об'ємом 1.6 та 2.0.

Приємний бонус - Octavia -універсал можна буде замовити у вседорожній модифікації із захисними пластиком на кузові й системою повного приводу.