Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав на своїй сторінці у Facebook.

"Даю всім охоронним компаніям 24 години — звільнитися від подвійних-потрійних трактувань — привести свою діяльність у бездоганну канву, відповідно до букви закону. Посилання на тривожний воєнний час буде не виправдовувати порушення, а обтяжувати їх", — зазначив він.

Він також додав, що право на носіння зброї в громадських місцях мають лише співробітники державних охоронних служб

Вогнепальна зброя в громадських місцях дозволено носити лише співробітникам державних силових структур. Жодна з охоронних приватних структур за законами України не має права на вогнепальну зброю,
— підкреслив міністр.

Аваков наголосив, що поєднання ліцензованих охоронних функцій недержавними компаніями з використанням зброї приватних осіб, зареєстрованої, як мисливська — це правопорушення. Такі охоронні фірми і приватні особи будуть покарані — відкликанням ліцензії на охоронну діяльність для фірм та конфіскацією зброї у приватної особи-власника.

На вулицях міст не будуть бродити особисті охоронні групи бізнесменів і політиків — з вогнепальною зброєю. Це стосується всіх: і квазі-"патріотів", і реальних патріотів, і великих бізнесменів, і олігархів. І — персонально — Коломойського, Пінчука, Ахметова, Єремєєва, Суркіса, Григоришина та інших .. Хочете мати охорону вашого бізнесу з вогнепальною зброєю? Жорстко за законом — залучайте міліцейську Державну службу охорони,
— додав міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, Голова СБУ Валентин Наливайченко підтвердив незаконну діяльність озброєних осіб під "Укрнафтою" та пообіцяв роззброїти їх вже найближчим часом.