"По суду. Микола відмовився від екстрадиції в Україну. Тепер наступних 10 днів він проведе у в'язниці, очікуючи на позицію Міністерства юстиції Італії. Питання його свободи – це питання тепер тільки процедури, яка у місцевій юстиції вища за все", – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

Також Аваков підкреслив, що справою екс-майора займається адвокат П'єр Франческо Скаркіллі, який вів його справу по екстрадиції разом з іншим колегою.

"Фахівець високого класу в цій області. Його компетентності повністю довіряю. Тому, коли по завершенню першої аудієнції в суді Скаркіллі сказав журналістам – "впевнений в успіху справи для мого клієнта", – розумію, що оптимізм Миколи має під собою ґрунт. Я не дуже розумію всі деталі обвинувачень проти Миколи, але коли обвинувачем виступає наша продажна влада – підтримати є бажання того, хто бореться з такою владою", – пише Аваков.

Нагадаємо, раніше адвокат Мельниченка Микола Неділько в ефірі українського телеканалу заявив, що українська сторона намагалася допитати екс-майора Миколу Мельниченка у справі щодо вбивства Євгена Щербаня.

Відповідаючи на питання, чи встиг Мельниченко передати записи щодо вбивства Щербаня, адвокат повідомив, що достеменно не знає.