Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся в Міністерство інфраструктури з вимогою відмінити потяг Маріуполь-Севастополь. Про це він повідомив маріупольським активістам у відповідь на їхнє звернення, передає місцевий сайт 0629.com.ua.

За словами Авакова, в МВС ще тиждень тому просили заблокувати цей потяг, проте цього не було зроблено. Тепер міністерство звернулося до нового керівництва Міністерства інфраструктури та обіцяє: сполучення буде скасоване.

Очільник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін підтримав у цьому питанні міністра.

До мене надходять багато запитань від маріупольців, від мене чекають коментар з приводу поїзда Маріуполь-Севастополь. По суті можу сказати наступне. Я категорично проти наявності такого маршруту поїзда в даній ситуації. Здається, хтось "забув", що Маріуполь — це прифронтове місто, — написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Я вже дав вказівку співробітникам міліції посилити контроль за безпекою пасажирів на залізничних вокзалах Маріуполя та Волновахи, в тому числі приділяти посилену увагу до прибуваючих", — додав Аброськін.

До слова, Служба безпеки України продовжує вилучати з незаконного обігу вогнепальну зброю, боєприпаси та затримувати бойовиків. Так, протягом минулої доби було затримано 8 поплічників терористів.