"До засідання суду мене помістили до в’язниці, і я там перебував. Як потім з’ясувалося, це випадково опинилася в’язниця строгого режиму, одна з двох або трьох на території Італії. Але я цього не помітив. В італійській в’язниці головний тиск на людину — це обмеження її свободи. Тебе позбавляють свободи, закривають у камері, а там — сиди, читай книжки, дивися телевізор, прогулянка, харчування — краса коротше. Тільки нікуди не можеш піти", — з посмішкою розповів Арсен Аваков під час спілкування із журналістами за допомогою сервісу Skype.

За його словами, головною проблемою під час його перебування в італійській в’язниці була відсутність людей, які говорили українською або російською мовами.

«Один раз привели мужичка, який, як вирішили ув’язнені і офіцери, говорить українською, він підійшов до мене і каже “Лукашенко, ура!”. І це було все, що він знав. Але це справило величезне враження на всіх його колег, і він був дуже задоволений».
— Арсен Аваков

За його словами, камера, в яку його помістили, була розрахована на двох осіб. На відміну від камер, де сидять люди, засуджені до тривалих термінів ув’язнення, де є "килимки, сковорідки і каву варять", його камера була "порожньою".

"Всі розуміли, що я тут ненадовго", — зауважив Арсен Аваков.

Спочатку його сусідом по камері був інженер, потім "якийсь молодий хлопець".

«Ми розмовляли, наскільки це можливо було. Тикали пальцем в небо, в телевізор, в газети, намагалися спілкуватися. Потім дружина передала розмовник і стало легше».
— Арсен Аваков

Він не зміг відповісти на питання, за що потрапили до в’язниці його співкамерники.

"Коли мене питали, я не міг пояснити сам, за що я туди потрапив", — з посмішкою зауважив Аваков.

Як раніше повідомлялось, Арсен Аваков має намір подати до суду на Генпрокуратуру.