Про це повідомляє британська газета The Guardian.

При цьому австралійська організація не повідомила світових лідерів про цей витік, оскільки визнала, що електронний лист, що містив персональні дані, було стерто і ризику подальшого розголошення інформації немає.

Особиста інформація, яка піддалася розголошенню, включала ім'я, дату народження, форму звернення, посаду, громадянство, номер паспорта, номер візи і підтип візи 31 лідера (прем'єр-міністрів та президентів), які брали участь у саміті групи 20,
— повідомляє Guardian.

Співробітник імміграційного відомства 7 листопада 2014 помилково послав ці дані організаторам футбольного Кубка Азії. Це сталося через неправильне заповнення адресного рядка електронної пошти.

Серед учасників листопадового саміту 2014 року в Брісбені, особисті дані яких були направлені не за адресою, були президент США Барак Обама, президент Росії Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова КНР Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе , президент Індонезії Джоко Відодо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Читайте також: Путін пропонував Меркель "чеченський сценарій" для України, — The Financial Times

У розпорядження The Guardian потрапило повідомлення, яке австралійське імміграційне відомство направило в австралійську комісію із захисту права на недоторканність особистих даних. Як йдеться у ньому, "малоймовірно, що ця інформація стала надбанням громадськості". Керівництво прикордонно-імміграційної служби Австралії зазначає, що інших особистих даних в помилково відправленому електронному листі не містилося.

Співробітник оргкомітету Кубка Азії, що отримав лист помилково, виключив його зі своєї поштової скриньки і очистив папку, в якій містилися виключені повідомлення. "Місцевий організаційний комітет Кубка Азії не вважає, що до цього електронного листа можна отримати доступ, що його можна відновити або що воно може зберігатися в їхній системі", — йдеться в листі прикордонного відомства.

Нагадаємо, 16 листопада 2014 року в австралійському Брісбені закінчився дводенний саміт лідерів країн "Великої двадцятки". Видання The Daily Mail розповіло, посилаючись на анонімне джерело, про заходи безпеки і вимоги президента РФ Володимира Путіна під час відвідин саміту G20 в Брісбені.